~ OuR LoVe ~

Sunday, May 2, 2010

1st MAY 2010

da lama x jenguk blog nie...xde masa...ade masa pun sibuk buat benda lain...entry hari nie berkaitan 1st may yang aku alami...hehehe
Hari pekerja nie jatuh pada hari sabtu...tarikh ini juga adalah tarikh besday baby...terfikir untuk buat surprise memandangkan tahun nie adalah tahun pertama kami sebagai suami isteri...
hari jumaat aku nekad ajak kawan pergi ke jusco baru melaka tu...nak beli jam yang aku da usha beberapa hari yang lepas...duit pun mencukupi nak beli..
Alhamdulillah....jam yang aku nak tu masih lagi dipamerkan..tp aku beli jam yang lain..yang simple yang tenang mata memandang...TITUS...
terkejar2 nak masuk office balik sebab perjalanan dari jusco baru tu ke tempat kerja aku jauh la jugak..ditambah dengan jam lagi..org sembahyang jumaat la katakan...memang aku tawakkal jek...ape nak jadi jadilah..yang penting hadiah untuk baby dapat beli...sampai office pukul 3.15...lewat ko!!xpenah2 cmnie...
balik dari kerja singgah pulak jusco lama...beli cake kecit..jln2 cuci mata terjumpe pulak underware lelaki,terlintas untuk hadiahkan dia sebelum bagi hadiah yang betul...nak wrapping hadiah tu pun,tukang balut tu tnye banyak kali untuk wrapping kotak underware tu...hehehe..kelakat+malu!!semua barang2 tu aku sumbat dalam box besar...
sampai jek kat rumah,angkat la box tu...buat macam xde ape2 yang berlaku,walaupun baby da sampai rumah dulu...dia pandang jek...masuk jek bilik,terus sumbat box tu dlama almari..hopely dia xbuka box tu...
malam tu,kami buat kuih ramai2 kat rumah sebelah...mata nie asik curik pandang jam jek..maklum la nk tunggu tepat kul 12...nak celebrate sesame dlm bilik...hehehhe
10min lagi kul 12...cmne ni..si baby nie pulak sibuk merenggek suh goreng kuih yang kami buat tu..dalam ati punye la geram..tunggu jek la kul 12..makan kek sesama...eeeeee...
balik rumah,sembahyang isya'...usha baby tengah sibuk nak angkat air sembahyang sambil borak2 ngn mak dia..
lepas jek sembahyang,dengan pantas kau keluarkan kek..ALAMAK!!!kek bersemut...ciss xgune punye semut!!!tapi xkn nk buang..aku buka jugak,letak atas kerusi solek tu....dengan harapan semut tu xspoilekan surprise aku!!!hadiah underware aku letak jek atas katil...lantas wat2 tido..sampai tertido bebetul!!!
tetibe jek baby kiss kat pipi...sambil cakap...'TQ SAYANG'!!!hehehe..sukenyer...aku yang da tido terpisat2 bangun sambil ckp..'tp kek da semut!'..tp baby xhirau pun cakap aku..dia kiss lagi...kt pipi sebelah lagi satu..hikhikhik
aku pun suh dia potong kek yang da semut tu..dia ckp xkesah...makan yang mana x di gangu semut...hehhehe..baby ckp kek tu sedap..tp syg bersemut...kami dpt mkn skit jek...yang lain buang jek...
sambil tu, baby buka la hadiah dia...hehehe..dia gelak besar!!!sampai cakap nak buang underware dia yang lama tu...hehehhe..aku terus bagi hadiah yang betul..aku ckp nie hadiah yang betul..benda tu aku beli mase g beli kek kat jusco lame...
dia buka lagi 1hadiah...hehehe..alhamdulillah dia suka jam tu!!!dia belek2...try kat tangan...memang macam orang teruja...
baby mungkin xsangka aku akan buat semua tu...sbb dia sibuk tnye mana simpan kek tu...da tu sibuk senyum jek....hikhikhik...

TQ baby sebab jadi hubby syg!!!

dan....malam tu dia xleh tido!!sbb duk fikirkan hadiah untuk besday aku pulak!!!hehhehehe

2 comments:

aDieyZa on May 6, 2010 at 12:38 AM said...

so sweet!!!!!!!!!!

teruja i dgr.. msti bhgia bila dia kiss sambil ckp thanks kan?? sweet!!!

hntrn kahwin i bg cik adiey jam titus gak.. sama?? byk btl persamaan kita dear..

Anazus on May 6, 2010 at 7:26 PM said...

hehehe..yeah...so sweeet time 2....rasa bahagia sngt...mmg teruja smbut first besday yg ptma bsme org tsyg..

hikhikhik..bnyak psamaan..kite anak bogsu,nama zana...hikhik

Post a Comment