~ OuR LoVe ~

Tuesday, March 23, 2010

BIG CEREMONY!!! (part1)

Alhamdulillah........
on 12/03/2010 aku selamat di ijab kabulkan bersama pilihan hati ku...Mohd Zabri bin Hj. Azzahari...penuh dengan rintangan, ranjau berduri...hehehe (waktu ini aku betul-betul mahukan ABAH disisi,rasa tak mampu untuk bertahan...sib baik ade MAK,ABG SALE,KAK PIEDA,KAK TIE yang jadi penyelamat)
bertempatkan di Masjid Seri Mendapat, dengan sekali lafaz, aku sah menjadi isteri kepada dia...
Amat sedih dan terharu bila mak membaca lafaz serah....apatah lagi bila aku membaca lafaz untuk mak....tetiba aja air mata mengalir....
sedih yang amat sangat....tapi aku syukur sangat bila majlis yang fully handle by my bro...Salehudin bin Hj Lazim berjalan dengan lancar....dia yang banyak membanting tulang untuk majlis aku...ambil kayu,jemputan di Semujuk,cari tukang masak,cari khemah...macam2 la yang dia buat...amat terharu ok!!!
dia ada time semua preparation dijalankan...sentiasa ada...sentiasa ambil tau!!!the best part is...dia xcepat melatah bila berlaku kejadian yang tak di ingini...marahnya bertempat....love u bro!!!
kak tie dan abang suhail pun orang penting juga dalam majlis aku nie..kak tie sebagai pengubah hantaran!!!amazing...sentuhan hebat dari seorang kakak..dia cakap,waktu buat hantaran,hatinya penuh dengan kelembutan+keikhlasan untuk seorang adik yang tiada abah...sedih+terharu...selain itu,mereka juga merupakan sponser untuk air mineral ketika majlis berlangsung...xlupa juga gula2 n barang2 yang secara langsung dan tak langsung...xlupa juga menjadi driver mase majlis bertandang....hehehehe (pas tu bawak balik best friends mak-amat teruja)
kak pieda banyak membantu dalam menjadi pengapit...selain mensponser tiket penerbangan untuk haneymoon kami on 29/03/2010!!!thx kak...selain itu juga, kak pieda merupakan orang kuat yang amat kuat...banyak jugak duit dia n kak tie abis untuk majlis aku nie...
selain itu, orang yang berjasa untuk majlis aku ini adalah kak koji...walaupun dia tak balik on my wedd,tapi dia telah mensponser lembut untuk majlis ini...walaupun abang sale n kak pied terpaksa ke pasar beli lagi 1paha lembu...hehehe
abang tik n k.ema juga telah mensponser makanan lauk pengantin yang dimasak sendiri oleh kakak iparku kak uda saerah n d bantu oleh kawan import dia dari klang!!!menu amat menarik n sedap...tapi sayang xpat makan bebanyak!!!huhu
abang dad yang telah berjasa menjemput kenalan keluarga sebelah merlimau...tak lupa jugak kepada adilla....dia telan mensponser buku untuk hantaran...amat berguna k!!!
abang uda ku yang telah menjadi wali untuk aku...thx!!!

TAPI...orang yang paling aku hargai adalah MAK!!!amat berjasa...tanpa dia siapa lah aku...tanpa dia juga xadelah majlis nie...hehehe...................SAYANG MAK SANGAT-SANGAT!!!

waktu majlis ini berlangsung,orang yang paling aku RINDU adalah ABAH!!! sebab itu, aku xkeluarkan gambar abah dari bilik pengantin...sebab aku nak ABAH ada bersama aku di hari bersejarah aku walaupun dia sudah tiada...aku nak meraikan majlis aku bersama-sama.....

kepada yang lain,yang tak tersebut nama..ucapan ribuan terima kasih kerana menjadi tunjak bagi menjayakan majlis kahwin aku!!!jasa mu tidak dapat dibalas dengan senyuman...hehehehe

2 comments:

aDieyZa on March 23, 2010 at 9:16 PM said...

congrats dear.. i'm happy for u..

terharu & sedih bila baca this entry..

Anazus on March 24, 2010 at 12:46 AM said...

yeah...thx zana.............

Post a Comment